Dragsholm Slot bryllup

Dragsholm Slot bryllup

Dragsholm Slot bryllup – Med egen slotskirke, riddersal og brudesuite er Dragsholm Slot et eftertragtet sted til bryllupper i det nordsjællandske. Sikkert fordi både brudeparret og deres gæster lader sig forføre af historiens vingesus – først ved vielsen i den romantiske slotskirke, i parken eller i en af de mange smukke saloner og senere ved bryllupsmiddagen på slottet. Fra brudesuiten er der udsigt over Urtehaven og det omkringliggende landskab.

bryllupsfoto-395 bryllupsfoto-283 bryllupsfoto-11 Bryllupsfotograf Langeland fotograf bryllup bryllupsfoto Dragsholm Slot bryllup Dragsholm Slot bryllupsfoto-137 bryllupsfoto-229 bryllupsfoto-228 bryllupsfoto-104 bryllupsfoto-107 bryllupsfoto-33 bryllupsfoto-86 bryllupsfoto-49

Bryllupsfotograf Dragsholm Slot (Fotograf)

Dragsholm er helt fantastisk, som fotolokation. Vi nyder at komme på Dragsholm, af flere årsager. Slottes personale er både søde og meget professionelle. De forstår at tage godt imod både brudepar, bryllupsgæster, og de mange bryllupsleverandører, der ankommer på slottet for hjælpe brudeparret med at sikre den store dag bliver en succes.

Fotografering på selve Dragsholm slot, er super skønt, med masser af store og flotte træer. En lille sø, slotshaven (urtehaven). Og selvfølgelig selve det flotte og romantiske slot, både udenfor og indenfor.

Dragsholm (Adelersborg)

Dragsholm Slot hører til blandt landets ældste fungerende verdslige bygninger og ligger ud til Sejerøbugten i den sydvestlige del af Odsherred i Nordvestsjælland. I en periode blev slottet kaldt Adelersborg. Kilderne nævner første gang ”Draugh” i 1313/1320 og Draugsholm i 1336. ”Draugh” eller ”Drag” betyder landtange og betegner den smalle stribe land, der forbandt Odsherred med det øvrige Sjælland. Draget lå ude øst for Dragsholm ved Dragsmølle og var ca. 200 m bredt. Indtil inddæmningen af Lammefjorden i perioden 1873 til 1943 var Dragsholm omgivet af vand til tre sider (øst, syd og vest).

Det oprindelige Dragsholm

Det oprindelige Dragsholm kaldes ikke et slot, men et palatium. Vi har ingen kilder, der kan hjælpe os til en sikker datering, men visse spor som med rimelig sikkerhed kan sandsynliggøre, hvornår det ældste Dragsholm er opført. Roskildebispen Peder Sunesen (biskop 1191-1214) fik i en nyopført koromgang på Roskilde Domkirke indsat trekoblede romanske vinduer af samme type som det tilmurede vindue, man kan se i sydmurens østlige ende. Vinduerne på Dragsholm målte henholdsvis 4,6 og 3,6 meter i højden og var grupperet i tre gange tre, således at et højt var flankeret af to lidt lavere. Sådanne vinduespartier er ikke typiske i Danmark i denne periode, hvorfor man må antage, at bygherre såvel som bygmester var den samme på Roskilde Domkirkes apsisomgang og Dragsholm. Et forsigtigt årstal for det første Dragsholm kunne være 1215.

Bebyggelsen bestod i sit udgangspunkt af en hovedfløj i syd med en højenloftssal på 22,5 meters længde og 6 meter til loftet. Herunder har været en stueetage med beboelsesareal, køkken m.m. På solrige dage ses aftegninger i sydmuren af de tre trekoblede romanske vinduer (ni i alt) rundt om de to nederste rækker af firefagsvinduerne. Til hovedfløjen hørte en sidefløj i øst.

Dragsholm Slot – Dragsholm Allé – 4534 Hørve