Sophiendal Gods – Beliggende i det naturskønne Søhøjland mellem Skanderborg, Silkeborg og Aarhus, omgives Sophiendal af skov, søer og åer, hvor hjorte brøler og ørne svæver over himlen. Klosterkirken, opført i 1058, står som landets ældste bygning.

Efter reformationen kom klosteret under Skanderborg Slot indtil 1767, da det blev solgt til amtmand von Woyda, der navngav gården efter sin hustru.

Udover sin historiske charme byder Sophiendal Gods på faciliteter som den gamle riddersal og muligheder for jagt, fiskeri og ridning i de omkringliggende områder. Tæt ved Sophiendal ligger Ravnsø, hvor bådpladser kan lejes, og søfiskeri er muligt.

bryllupsfotograf københavn

Sophiendal Gods’ restaurant

På Sophiendal Gods’ restaurant kan man nyde Angus-kvæg fra godsets egne marker.

Sophiendal Gods er et eftertragtet sted for særlige begivenheder, som mange ønsker at opleve i den historiske atmosfære. Men det er især det kulinariske niveau, som gæsterne husker Sophiendal Gods for, da køkkenet formår at fremtrylle kulinariske mesterværker, der gør disse specielle dage uforglemmelige.

Bryllupsbilleder ved Sophiendal Gods

Bryllupsbilleder ved Sophiendal Gods er naturligvis en fantastisk oplevelse. Selve godset byder på masser af gode muligheder for flotte og kreative bryllupsbilleder. Ved Sophiendal er der masser af skøn natur.

Selve godset rummer en masse smukke rum med mange sjove detaljer og historie. Det er en sand perle tæt på Skanderborg by. En romantisk lokation af de helt unikke.

Læs mere om bryllupsfotografering ved Skanderborg her.

bryllupsfoto i Danmark

Sophiendal Gods: Fra Kloster til Herregård

Sophiendal, beliggende i Veng Sogn i Skanderborg Kommune, udgør et historisk herregårdsanlæg. Denne herregård, der ligger 12 km nord for Skanderborg langs vejen mod Låsby, er nu omdannet til et hotel.

Oprindeligt var Sophiendal en del af det ældgamle Veng Kloster, der lå i nær tilknytning til Veng Kirke syd for Sophiendals haver. I år 1168 forlod munkefællesskabet imidlertid stedet for at grundlægge Øm Kloster. Efter klosterets nedlæggelse opstod der i Veng en hovedgård, som indtil 1768 blev kendt som “Venggaard”.

Gården er kendt fra så tidligt som 1236. I perioden indtil reformationen var gården underlagt Øm Kloster, men den blev senere en del af krongodset under Skanderborg Slot og Skanderborg Rytterdistrikt.