Fotografi

Hvad koster en bryllupsfotograf idag?

Priser for en bryllupsfotograf! Vi er ret så priviligerede at vi igennem årene har fået et stigende antal henvendelser fra par der ønsker at hyre en bryllupsfotograf. Det er jo fantastisk og det peger jo i retningen af vi har ramt noget godt med vores forretning. Antallet af henvendelser fra giftelystne brudepar leder desværre langt fra til bookede bryllupper. En grundene herfor skyldes ofte vores priser for fotograferingen. Det siger sig selv at, pris er en afgørende faktor når i, som brudepar skal vælge jeres bryllupsfotograf. Og akkurat som i så mange andre brancher vil have den bedste kvalitet til en fornuftig pris. Det er så her kommunikationen eller forståelsen for værdien af vores arbejde vipper til forskellige sider. Det sker sikkert også hos andre brancher end bryllupsfotografer, men når mange brudepar synes en pris på små 15.000 kroner for en heldagsfotografering er for voldsomt.

Priser

Lad os forklare

Hvordan kan man så ellers sammensætte en serviceydelse, der løber på en Lørdag (hvor alle andre har fri) i et tidsrum nogengange fra 12 middag til 24.00 midnat. Vi synes derfor det er på sin ret at prøve at vise jer tallene for hvordan man faktisk kan omregne fotografens pris til x-antal timer.

Hvis i har valgt en heldagsfotografering ved os til 15.000 Kr for små 12 timers fotografering. (der er mange billigere bryllupsfotografer, men også mange der er noget dyrere).

Det første vi skal tænke ind er Momsen. Alle virksomheder i Danmark med en omsætning på over 50.000 gode danske kroner skal betale 25% i moms af indtægten. Der ryger de første penge væk fra fotografen = 3.750,-

Det efterlader 11.250 kr. – Det er da en fin løn for en dags arbejde er næste tanke sikkert ikke?

Historien slutter dog ikke her. For efter vi smutter fra brylluppet kl.24 skal vi hjem og lægge de mange billeder over på backup diske og så starter næste del i opgaven: Efterarbejde / billedbehandling.

Bryllupspakker:

Efterarbejde / billedbehandling

Billederne skal billedbehandles, det ved alle der har set ubehandlede fotos af sig selv. Alle billeder vi skyder igennem kameraet skal altid grundjusteres både i kontrast, farver og toninger og skarpheden. Nogle brudepar beder os også om at lave hudretouchering ved bryllupsportrætterne. Alt sammen noget, der tager en del tid.

Vi skyder RIGTIG mange billeder ved en heldagsfotografering. Ofte mellem 2-4000 billeder. Ud af dem dem skal der jo udvælges ca. 500 billeder. Af disse 500 skal der så igen grovsorteres så antallet, der er beskrevet i bryllupspakken kan leveres billedbehandlet til brudeparret.

En tommelfingerregel er sådan cirka at man siger, der følger en times billedbehandling efter til en times fotografering. Det vil så sige at vi jo har været ved jeres bryllup i 12 timer og nu skal sidde yderligere 12 timer med billedbehandling = 24 timers arbejde der selvfølgelig også er indregnet i vores priser i pakkerne.

Vi ville elske at være bryllupsfotograf i de næste mange år. Vi er også overbeviste om at det burde kunne lade sig gør trods den stigende konkurrence. Det kan dog KUN lade sig gøre så længe brudepar er klar på at betale for det kvalitet koster. Ellers kan man jo ligeså godt lade sig fotografere i Bilka i en fotoboks eller lign. Jeg håber i har har læst vores lille artikel her og har fået lyst på at høre mere om os og måske endda overveje os til at fotografere jeres bryllupsdag.

Administrative opgaver på kontoret inden jeres store dag?

Udover det har vi jo en del kontorarbejde i form af telefonsamtaler med jer før brylluppet. Der skal besvares mails, spørgeskemaer, aftales retningslinjer for dagen med både kirken og præsten. Vi skal printe adresselabels til jeres postforsendelse med USB stik (hvis dette er aftalt) og andre administrative opgaver, man finder i enhver virksomhed. Så et slag på tasken yderligere 2 timer = 26 timer

Ofte har vi også inden brylluppet en samtale med brudeparret enten pr. telefon eller Facetime / Skype hvor vi snakker alt om fotografering igennem inden dagen. = 1 time
Nu= 27 timer

På selve dagen bruger vi i gennemsnit 2,5 til 3 timers transport rundt omkring i Danmark. (selvfølgelig afhængig af hvor i landet i skal holde bryllup). Det betyder så yderligere lad os sige 2 timer på landevejen = 29 timer

Prisen på de 11.250 kr skal så sættes i kontekst med de 29 timer vi sammenlagt bruger på et heldagsbryllup. Tager man de 11.250 kr og dividerer det med de 29 timer, så for du en timepris på ca. 388kr hvilket ikke er anerledes end en dygtig elektriker får for sit arbejde. Men han arbejder på hverdage og IKKE i weekenderne. Det synes vi faktisk SLET ikke er unfair priser for en fotokunstnerisk håndværker med mere end 10 års erfaring fra mere end 300 bryllupper over hele Danmark.

Ud af disse penge skal den selvstændige så også betale både feriepenge, løn (40% i skat af denne) og til pension. Desuden er en selvstændig fotograf ikke indbefattet af den normale lønmodtageres reglement i fagforening. Så er der ingen opgaver i en periode, skal man selv betale for både manglende omsætning og ferier samt sygedage. Så som i kan læse er vores priser faktisk ret rimelige.

Læs en anden god artikel om emnet her

Så afslutningsvis og for den omtalte timeløn ved vores priser:

  • Vi arbejder på en lørdag hvor andre har fri
  • Lever med de lange arbejdsdage med meget meget få pauser på grund af det stramme program der altid er ved bryllupper.
  • Medbringer professionelt kameraudstyr og et komplet backup udstyr
  • Er selv forsikret på både udstyr, bil og person
  • Jeg bruger en del penge på Marketing og reklame, hjemmesider og bryllupsforums