50 Spørgsmål til din bryllupsfotograf

50 spørgsmål til din bryllupsfotograf – Få svar på alle de spørgsmål, som brudepar ofte stiller deres fotograf, før de booker dem til brylluppet. Det er afgørende, at I vælger den rette fotograf til jeres store dag.

Derfor er det vigtigt, at I stiller en række relevante og uddybende spørgsmål til jeres bryllupsfotograf, for at sikre, at I føler jer trygge ved valget, især hvis I er tiltrukket af fotografens portefølje.

Jo mere information og klarhed I opnår gennem mailkorrespondancen, desto mere sikre kan I være på, at I har valgt den rigtige fotograf til opgaven. Husk, det drejer sig om et af livets mest betydningsfulde øjeblikke.

BRUG FOR ET LOKALE TIL BRYLLUPPET?

Derfor har vi gjort det nemt for jer at få et overblik over nogle af de mest essentielle spørgsmål, som I helt sikkert vil ønske besvaret, før I booker fotografen til jeres specielle dag. God fornøjelse.

HVEM ER BRYLLUPSFOTOGRAF FOREVIGT?

Bryllupsfotograferne forevigt.dk er nogle af Danmarks mest seriøse og professionelle bryllupsfotografer i Landet.

Vi er 5 fotografer i forretningen, og vi bliver aldrig flere. Vi benytter samme billedbehandler og sikrer derved vores kunder en god service og flotte billeder. Har du spørgsmål skriver du bare til os.

HVORFOR SKAL VI BOOKE JER SOM FOTOGRAF?

I skal først og fremmest booke os fordi i kan lide de billeder i ser på vores hjemmeside. Det er i sidste ende det færdige resultat, der tæller. Og da vi altid vil forsøge at levere det bedste produkt til vores kunder da vi skal leve af deres anbefalinger, er der ingen smalle stræder her.

Vi er føst tilfredse når vores kunder er tilfredse!

HVAD ER DIN ERFARING SOM BRYLLUPSFOTOGRAF?

Vi har fotograferet mere end 300 bryllupper igennem de sidste 10 år. Det gør os til en af Danmarks mest brugte bryllupsfotografer. Vi er stort set næsten altid booket fuldt ud hvert år og anbefaler i kontakter os, så tidligt som muligt i jeres bryllupsplanlægning.

ER I LEDIGE PÅ VORES BRYLLUPSDAG?

Ligeså snart i kender jeres bryllupsdato og i har stillet skarpt på den eller de fotografer i gerne vil i dialog med omkring bryllupsfotografering, så tøv ikke med at kontakte fotograferne hurtigst muligt. Husk på! I er ikke de eneste der skal giftes :).

Følg med på Linkedin

HVEM FOTOGRAFERER VORES BRYLLUP?

Vi er 5 fotografer i Bryllupsfotograf forevigt.dk – Vi er alle uddannede fotografer, dybt professionelle og vi er alle oplærte i den samme fotografiske stil. Desuden bruger vi ALLE den samme billedbehandler, og i er derfor sikre på at resultatet bliver ens uanset hvem af os fotografer i får på dagen.

Har i hørt om en af os i gerne vil have, er det vigtigt vi får kontakt hurtigt i forløbet, da vi ofte har mange forespørgsler og bookinger især i Januar til April for samme bryllupsår.

HAR DU FOTOGRAFERET PÅ VORES BRYLLUPSLOKATION FØR?

I mange tilfælde vil jeg anbefale man kender til en foto lokation, før man bliver hyret ind, som fotograf. Men når det kommer til lige præcis kreativ bryllupsfotografering, så mener jeg faktisk ikke altid det er en fordel man kender stedet.

Når man har været det samme sted mange gange, kan de billeder man levere fremstå ens efter en periode, da man simpelthen ikke kan opfinde den dybe tallerken igen og igen.

Derfor mener vi faktos ikke det er nødvendigt med godt bryllupslokale kendskab før vi bookes. Vi mener er man dygtig nok, som bryllupsfotograf, vil det ikke være et problem at lave flotte bryllupsbilleder på en fremmed lokation.

KOMMER I FLERE FOTOGRAFER?

I kan altid booke det antal fotografer i ønsker jer til brylluppet. Vores bryllupspakker er sammensat efter én fotograf ankommer på dagen. Vi oplever dog at i mange tilfælde at 2 professionelle fotografer er ret overkill. De vil i det fleste tilfælde blot gå i vejen for hinanden.

Vi anbefaler i vurderer om det er nødvendigt med mere end en fotograf. Desuden skal i også tænke på at jo flere, der er tilstede, des mere “støj” vil der jo også være ved brylluppet.

Her kan i se vores bryllupspakker:

HVILKEN BILLEDESTIL KAN VI FORVENTE?

Hvis i tager et grundigt kig i vores portfolio, er jeg ret sikker på i kan se den røde tråd i den type billeder vi leverer til jer efter brylluppet. Har i specielle ønsker, er der som regel intet vi ikke sagtens kan levere. Det er bare vigtigt vi får den information før brylluppet.

LAVER I OGSÅ FOTOJOURNALISTISKE BILLEDER? 

Ja det gør vi. Eftersom flere af os er uddannede fotojournalister, vil i modtage både en dokumentarisk billedeserie fra dagen krydret med mere romantiske og opstillede eller også kaldet de klassiske bryllupsbilleder.

Vi oplever nemlig at ingen af delene ønsker brudeparrene at være foruden ifølge den feedback vi får fra vores bryllupskunder.

Læs mere om fotojournalistiske bryllupsbilleder her

LAVER I TRADITIONELLE BRYLLUPSFOTOS?

Ja det gør vi. Vi kan lave billederne fuldstændig, som i ønsker det. Vi vil som udgangspunkt lave et mix mellem de skæve, moderne og fotojournalistiske billeder og så de mere klassiske og traditionelle bryllupsfotos.

På den måde sikrer vi vores kunder at de får begge stilarter og ikke mangler noget fra dagen.

KAN VI FÅ NOGLE FASHION AGTIGE BRYLLUPSBILLEDER?

Fashion fotografering er ofte en fotografisk gren for sig selv. Vi kan lave billeder i den stil. Men hvis i 100% stiler efter den type billeder, vil vi anbefale jer at kigge efter en professionel modefotograf, der også laver bryllupsfotografering.

Se flotte billeder fra KBH

LAVER I OGSÅ FINE ART ?

Fine Art er efterhånden blevet et lidt udvandet begreb. Det skyldes at stort set alle fotografer idag kalder sig selv for Fine Art fotograf. Mange nichér indenfor fotografiet smelter mere og mere sammen og det gør i dette tilfælde også det fotografiske begreb Fine Art.

Men vi synes selvfølgelig, som alle andre bryllupsfotografer, at de billeder vi laver er Fine Art med et twist af fotodokumentarisk islæt over sig.

HVILKEN TYPE KAMERA BRUGER I?

Hos bryllupsfotograf Forevigt.dk er det primært de nyeste modeller indenfor Canon og Nikon. Vi benytter som regel også de originale pro udgaver af disse 2 producenters objektiver og flash. 

ER I LANDSDÆKKENDE FOTOGRAFER?

Ja! Vi kører i hele Danmark. Vi fotograferer derfor både på SjællandJylland og Fyn samt øerne. Har i brug for en af os tager med jer en tur til udlandet og fotograferer jeres bryllup, kan vi også sagtens hjælpe med det.

HVOR KAN VI LÆSE ANBEFALINGER AF JER?

Vores bedste forslag er nok bare at lave en Google søgning på “Bryllupsfotograf Forevigt.dk”. Der vil være info fra andre kunder, Trustpilot udtalelser, Facebook anmeldelser og Google Maps anmeldelser fra andre kunder. I kan også læse “Referencer” fra vores tidligere kunder her på vores hjemmeside.

LAVER I OGSÅ SORT HVID BILLEDER?

Ja! Sort Hvid billeder indgår i den billedbehandlede serie i modtager i jeres online galleri efter brylluppet.

Ønsker i ingen sort / hvide billeder i blandt jeres behandlede fotos, er det vigtigt vi gøres opmærksom på dette når i booker os, som jeres bryllupsfotograf.

HVAD MED BACKUP UDSTYR (KAMERAER, KORT ETC)?

Vi har ALTID et komplet ekstra sæt fotogrej med i bilen, hvis der skulle ske noget med vores primære udstyr. Vores Backup udstyr indbefatter:

 • Ekstra Kamera
 • Ekstra Flashkort
 • Ekstra Flash / Blitz
 • Ekstra Harddisk til billedbackup
 • Ekstra Batterier og ladere
 • Ekstra Computer til backup af billeder
 • Alle billeder lægges også op i skyen på vores online server

BØR VI GØRE OPMÆRKSOM PÅ, HVILKE FOTO VI VIL HAVE TAGET?

Det er altid en god idé at tage en dialog med jeres bryllupsfotograf, om hvilken type bryllupsbilleder i VIL have bliver taget på dagen. På den måde sikre i jer at fotografen udover sine egne kreative ideer, også laver billeder i vil have.

Men husk på! I har jo valgt denne fotograf til opgaven, da i har set billederne på hjemmesiden og derfor må forvente at modtage samme stil. Lad bryllupsfotografen være kreativ. Kvæl ikke dennes ideer med ALT for mange krav til bestemte billeder.

Læs en god atikel her.

KAN I ANBEFALE NOGLE NYE FOTOGRAFISKE TRENDS?

Der sker mange spændende ting indenfor bryllupsfotografiet. Især indenfor den mere dokumentariske og fotojournalistiske tilgang til bryllupsbilleder. Vi henter stor inspiration ved nogle af verdens bedste bryllupsfotografer på den internationale hjemmeside: WPJA –  the Wedding Photojournalist Association (WPJA).

HVILKEN DEL AF EN BRYLLUPSDAG ELSKER I MEST?

Det afhænger ofte af brudeparret, bryllupslokationen og selvfølgelig hvor festlige bryllupsgæsterne er. Forklaret kort og præcis: Jo mere unik bryllupslokationen er og des mere brudeparret har gjort ud af at pynte feststedet op jo flere billeder kan man tage og være ekstra kreativ.

Er jeres bryllupsgæster med på sjov i gaden kan man jo også fange sjove og spontane øjeblikke ved selve bryllupsfesten. Mange får også mange sjove billeder ved at hyre en  Photo booth eller “Selfie” maskine.

HVOR MANGE EFFEKTER BENYTTER I VED FOTOGRAFERINGEN?

Vi anbefaler altid at brudepar skaffer sig en konfetti kanon eller nogle konfetti bomber til brudevalsen. Det er også en god ide at sikre der er noget farvet lys rettet mod dansegulvet når, der skal danses brudevals, da dettte giver nogle flotte billeder herfra.

Andre brudepar vælger også at give gæsterne nogle langtidsbrandbare stjernekastere og liner så gæsterne op i 2 rækker, mens brudeparret så går igennem rækkerne med gæsterne på hver side af dem. Det giver både flotte billeder af parret, men også af gæsterne.

Til selve de officielle bryllupsportrætter at brudeparret, er det altid en god ide at medbinge nogle ting i synes kunne være sjove til billederne. Det kunne være farvede balloner, nogle ting der betyder noget for jer og parforholdet. Vi kan lave billeder af stort set alt. Så ta endelig ting med.

HVORDAN SER FOTOGRAFENS TIDSPLAN UD FOR DAGEN?

Selve bryllupsdagen handler selvfølgelig om jer kære brudepar. Derfor glider vi som regel bare ind i jeres planlægning og koordinere med jeres toastmaster og feststedet, hvis vi er med ved en heldagsfotografering. I skal dog sikre jer at afsætte ca. 60 minutter til de officielle bryllupsbilleder af jer, som par. Har i andre specifikke ønsker såsom:

 • Billeder af gæsterne
 • Det store gruppefoto
 • Billeder med børnene
 • Billeder med bedsteforældre
 • Billeder med effekter såsom stjernekastere, den blå time og solnedgang

Lige meget hvad i ønsker billeder af og med på dagen, så HUSK! At afsætte tiden til det. Koordiner det gerne med os eller jeres bryllupsfotograf inden dagen, så i ikke står med et koordineringskaos på selve bryllupsdagen. I skal huske på at jeres Toastmaster har meget på sin tallerken i forvejen. Så jo før jo bedre.

Her kan i læse vores anbefalede Tjekliste for bryllupsplanlægning.

HAR I BRUG FOR NOGLE INFORMATIONER INDEN BRYLLUPPET?

Det er klart vi skal bruge alle informationer på jer, som brudepar. Kirkens navn og adresse. Feststedets navn og adresse, jeres egne navne og adresse, samt tlf nr og emails.

Jo flere destinationer vi skal til på dagen, des mere sikker skal i være på at fotografen modtager relevant info, så der ikke opstår problemer og tidsnød på bryllupsdagen.

HAR I ERFARING I SAMARBEJDE MED BRYLLUPSPLANLÆGGER?

Vi har fotograferet mere end 300 bryllupper over hele Danmark. Lige fra store prominente slotsbryllupper med kendisser til de hyggelige og mindre formelle forsamligshus bryllupper.

Vi har samarbejdet med anerkendte bryllupsplanlæggere, florister, musikere, 100vis af toastmastere, designere, tjenere, kokke, makeup artister, brudekjoledesignere og mange andre indenfor bryllupsbranchen.

HVORDAN ER BRYLLUPSFOTOGRAFENS PÅKLÆDNING?

Vi ankommer altid i pænt tøj. Klassiske mørke farver. Det kan være sorte jeans med sorte skjorter eller sorte t-shirts med lange ærmer. Vi har altid fået at vide at vi blender pænt ind i selskaberne og agerer på bedste vis “fluerne på væggen”.

Det er dog vigtigt at huske på, at jeres bryllupsfotograf er, der for at at arbejde og ikke for at fejre dagen med jer. Derfor skal der i tilfælde af høje temperaturer accepteres at fotografen kan komme i sommertøj.

Det kunne være pæne bukser og en t-shirt. Til aften fotograferingen vil fotografen selvfølgelig altid være pænt klædt.

ER I FLEKSIBLE PÅ DAGEN?

Vi som erfarne bryllupsfotografer, ved nok mere end nogen andre hvor tit en tidsplan kan skubbes rundt og ændres, som dagen skrider frem. Vi er MEGET fleksible og omstiller os hele tiden til dagens program og følger med.

Vi vil dog anbefale jer at i hyrer en “skrap” toastmaster hvis i ved, der kommer mange indslag. Ellers ender i og jeres bryllupsgæster med at sidde ned hele aftenen og festen “kan” gå lidt død.

KAN I KOORDINERE OG SAMARBEJDE MED VIDEOFOTOGRAFER?

Ja vi kan sagtens samarbejde med andre leverandører på dagen. Uanset om det videofotografer, fyrværkeri folket, musikere, tjenere og kokke.

Vi ved at alle har fået en bestemt opgave de er blevet bedt om at udføre på dagen og det gør vi selvfølgelig så godt vi kan og med vores erfaring ved vi jo godt det giver det bedste resultatet hvis alle får løst opgaverne på den mest tilfredsstillende måde.

HVAD KOSTER EN BRYLLUPSFOTOGRAF?

En bryllupsfotograf pris varier meget efter antallet af timer i ønsker bryllupsfotografen skal være tilstede på selve dagen. Normalt sammensætter vi et individuelt tilbud på bryllupsfotografering for hvert enkelt brudepar.

Se billeder fra Aarhus bryllupper

Vi har også lavet 4 forskellige bryllupspakker de fleste par benytter sig af. Disse kan selvfølgelig sammensættes akkurat som i ønsker det.

LAVER I OGSÅ FORLOVELSES BILLEDER AF BRUDEPAR?

Vi laver stort set alt hvad i ønsker jer. Øsnker i at få lavet forlovelses billeder, bedes i kontakte os for et pris tilbud herpå.

HVOR MANGE TIMERS FOTOGRAFERING MEDFØLGER I PAKKERNE?

Vi har lavet 4 forskellige bryllupspakker.

 • Pakke A er fotografering af selve vielsen og direkte ud og lave portrætter efter vielsen
 • Pakke B er fotografen med til i går til bords. Dog senest kl. 18
 • Pakke C er fra vielse til brudevals (dog senest kl. 24)
 • Pakke D er ligesom pakke C men denne har også forberedelsen med og starter som regel kl. 10 om formiddagen til kl. 24.00

HVIS BRYLLUPPET TRÆKKER UD, BLIVER I SÅ LÆNGERE?

Vi kan sagtens blive længere. Vi tager 1.000 kr pr påbegyndt time vi skal blive længere ved brylluppet.

ER BILLEDBEHANDLING INKLUDERET I BRYLLUPSPAKKERNE?

Vælger i en af vores bryllupspakker, så er der tydeligt beskrevet hvor mange bryllupsbilleder, der medfølger i pakkerne. Husk på, at i hos os, også får ALLE billederne taget på dagen leveret med uden ekstra omkostning.

ER DER KØRSELSTILLÆG I BRYLLUPSPAKKERNE?

Hvis i booker en af vores bryllupspakker, så vil kørsel til kirken være inkluderet. Ligger jeres brylluplokation max 5o km væk fra kirken, skal i ikke betale for ekstra kørsel.

HVOR LANG TID GÅR DER FØR VI FÅR VORES BILLEDER?

Det tager ca. 3-4 uger fra vielsen til i modtager alle jeres billeder fra den store dag. Her modtager i både de bebandlede fotos og og de ikke behandlede billeder. Alle billederne gøres tilgængelig i et online galleri, hvor i kan downloade billederne og dele dem med alle i kender. Galleriet er låst med en kode, som kun i kender.

FÅR VI EN KONTAKT PÅ AFTALEN MELLEM OS OG JER?

Vi laver en booking hvor både i, som brudepar og vi som fotografer bekræfter aftalen. Denne er skriflig og akkurat ligeså bindende, som en gammeldags kontrakt med underskrifter.

HVORDAN ER REGLERNE FOR BRUGEN AF BILLEDERNE ONLINE?

I køber brugsretten til jeres bryllupsbilleder og kan benytte billederne på De sociale medier såsom; Facebook, Instagram, PinterestTwitter osv. I sidste ende er det god bryllupsfotografen, der ejer rettighederne til billederne.

Det er iøvrigt god skik at skrive hvem bryllupsfotografen er når i uploader billederne til diverse online medier.

HVAD GØR VI HVIS FOTOGRAFEN BLIVER SYG?

En af fordelene ved at booke bryllupsfotograferne ved Forevigt.dk er netop det at vi er 5 fotografer. Derfor er chancen for at vi har en fotograf, der står backup langt større end ved de fotografer, hvor de kun er et enkeltmandsfirma.

HVORNÅR KAN VI BOOKE FOTOGRAFEN?

I kan booke bryllupsfotografen ligeså snart i er klar til det. Vi anbefaler faktisk at i får os booket så hurtigt, som muligt. Af den simple grund, at vi jo kan være blevet booket ud til anden side. Vi benytter os IKKE af reservationer. Så det er først til mølle hos os.

HVORDAN FOREGÅR BETALINGEN?

I kan betale med Mobilepay, vi kan sende en faktura eller i kan betale kontakt på dagen mod faktura kvittering.

Læs mere om hvorfor en bryllups fotograf koster det de koster

SKAL VI BETALE ET DEPOSITUM OG HVORNÅR ?

Vi arbejder ikke med depositum. Men vi gør i vores salgs og leveringsbetingelser opmærksom på at efter i har accepteret den endelig booking, vil der foreligge et afbestillingsgebyr på 50% af den aftalte pris.

ER DER NOGLE BRYLLUPSDETALJER VI SKAL HAVE FOKUS PÅ?

Det er vigtigt at der især ved Pakke C og D afsættes tid til fotografering af mange bryllupsdetaljer.

Vi vil rigtig gerne have detaljeskud af brudekjolen, vielsesringene, brudens sko, brudebuketten, feststedet, gavebordet, bordopdækningen, gommens tøj og detaljer og mange andre essentielle dele af brylluppet. Det skaber en mere spændende fotoserie når i modtager billederne.

ER DER BRYLLUPSLOKATIONER I KAN ANBEFALE?

Der findes rigtig mange skønne steder til bryllup i Danmark. Vi har selvfølgelig med mere end 300 bryllupper i baggagen set en del af disse steder. Der er da også en del af stederne vi gerne vil anbefale og andre vi ikke kan anbefale.

Vi vælger derfor kun at medbringe lidt info om de lokationer vi bestemt kan anbefale. Vores anbefaling falder ikke mindst på grund af stedets varme, modtagelse af både brudepar, gæster og selvfølgelig os bryllupsleverandører.

Det er også baseret på stedets mad og service samt beliggenhed.

HVORDAN MED FOTOBØGER, PRINTS OG INDRAMNING?

Vi kan i teorien sagtens klare alt dette for jer mod betaling. Men det er blevet noget nemmere for brudepar selv at lave fotobøger, indramning og forstørrelser / print med de digitale filer vi udleverer og ikke mindst MEGET billigere end når vi skal gøre det samme arbejde for jer.

Hvis i ønsker det, kan vi hjælpe med takkekort.

FOTOGRAFERER I OGSÅ ANDET END BRYLLUPPER?

Ja vi laver også andet fotografisk arbejde end bryllupsbilleder. Vi skal dog straks sige at bryllupsfotografiet er her hvor vores fotografiske hjerte ligger. Vi elsker bryllupper og ingen andre fotografiske opgaver ligger mere til det solide højreben end bryllupsfotos. Men vi laver også: