10 gode råd til at vælge bryllupsfotograf og hvorfor det er så vigtigt at i, som brudepar får den helt rette fotograf til at løse opgaven. Modsat andre bryllupsleverandører er bryllupsfotografer ikke noget du kan mærke, føle eller dufte, som med brudebuketten, vielsesringe eller kagen. Det stiller så også større krav til jer om at være fokuseret på at vælge bryllupsfotograf udfra fotografens evner, kvalitet, antallet af billeder i får med, billedbehandlingen og selvfølgelig fotografens anbefalinger.

Læs også: Gode tips til fotograf valg til bryllup

10 gode råd til at vælge bryllupsfotograf

Billedestil og look

Inden valget falder på hvilken bryllupsfotograf, der skal levere jeres personlige og unikke bryllupsfotos, bør i lave et grundigt research efter hvilken billedestil og look i ønsker i billederne. Find inspiration på nettet. Der er masser af steder i kan kigge.

 • Lav en billedsøgning på Google
 • Tjek Pinterest
 • Brug Facebook til at søge efter billeder fra bryllupper
 • Instagram tilbyder også et hav af varierede billeder fra diverse danske bryllupsfotografer
kirkebryllup

Gør jer selv en tjeneste og forsøg at skære ned til max 3 fotografer i ønsker at kontakte. Undersøg fotografens online anbefalinger. Se hvad andre brudepar siger om den enkelte fotograf. I bør selvfølgelig også sikre jer i har en klar idé om hvilket budget i ønsker at kaste efter en bryllupsfotograf. Der findes også forskellige fotografiske stilarter i bør være opmærksomme på. Nogle fotografer er meget klassiske og reklamefotografiske i deres billedestil og deres billeder vi fremstå mere “opstillede”. Så er der de mere dokumentariske eller fotojournalistiske bryllupsbilleder, hvor fotograferne eksperimenterer mere med lyset, kontrasten og vinklerne. Det er også en god idé at vurdere om i er til sort / hvid billeder eller farvebilleder eller de mere moderne vintage filtre. Uanset hvad i vælger, så bør i sikre jer at i også ved i vil kunne lide den stil i vælger 10 år fremme i tiden. Det kan ikke laves om.

bryllupsfoto

Gør jeres forarbejde

Det er ikke kun de større officielle steder såsom Google og Facebook, der kan levere inspiration til bryllupsfotografer. Der er også mange bloggere, der skriver om mindre kendte fotografer, der bestemt kan være ligeså spændende, som mange af de mere etablerede fotografer. Det er også en god at se HELE billedeserier fra fotograferne. På den måde sikrer i jer at kvaliteten er tilstede, ikke kun i portrætterne men også billeder fra kirken, receptionen og bryllupsfesten. Ta også et klik ind på fotografens sociale medier. Der kan være en del billeder og videoer, der som ikke nødvendigvis ligger på hjemmesiden. Her kan i også snuse om fotografens kommunikerer på en god måde med sine kunder.

Skal i holde bryllup i København? Prøv at læse med her

bordpynt til bryllup

Stil spørgsmål til din fotograf

Det er en god idé at lave et mindre interview med spørgsmål i gerne vil stille jeres bryllupsfotograf. Sørg for at få uddybet de ting, der er vigtigt for jer at få lavet billeder af på dagen. Vi har lavet en lille guide med de 50 mest stillede spørgsmål til fotografen her. Start med at spørge fotografen om han eller hun er ledig på jeres bryllupsdato. Derefter bør i spørge indtil fotografens arbejdsmetoder og antallet af billeder, der leveres med. I skal også undersøge om fotografen har tillægspriser i forhold til kørsel, forplejning, batterier etc. I skal sørge for at alle spørgsmål er dækket ind før i booker fotograf til brylluppet.

fotograf til bryllup

Se hele fotoserier fra fotografen

“Selv blind høne finder også et korn”. Det kan i bare ikke bruge til noget når det kommer til livets største minde. I skal ikke nøjes med at kigge på det af fotografens bedste skud på dennes hjemmeside. I skal bede om at se en hel og gerne flere serier fra fotografen, så i ved hvad i får fra dagen. Det er i sidste ende disse serier af billeder, der giver et godt indblik i hvad i kan forvente at modtage efter brylluppet. Det er især vigtigt at fotografen kan fremvise billeder fra både kirke, reception og bryllupsfest. Der kan være fototekniske ting såsom mørke lokaler, lav belysning etc der kan spille ind, når det kommer til at levere kvalitet fra dagen. Brug god tid på at undersøge fotografenes kvalitet, feedback og stil.

Se hele fotoserier fra fotografen

Den personlige stil

Stiller man 5 professionelle fotografer på den samme lokation overfor det samme brudepar og på samme lokation, vil du opleve at det færdige resultat vil være meget forskelligt. Det er fordi hver fugl synger, med hver sit næb, som man siger. Sagt bedre: Hver fotograf har sin helt egen personlige stil. Netop derfor bør i være ekstra vågen før i vælger jeres bryllupsfotograf. Det er vigtigt i bruger god tid på at kigge i fotografens portfolio. Er der flere fotografer i firmaet, så bed om at se hele billedserier fra den af fotografernes billeder i bedst kan lide på hjemmesiden. (10 gode råd til at vælge bryllupsfotograf)

Sammenlign bryllupspakker

Sammenlign bryllupspakker

Når i er ved at have snævret jeres udvalg af fotografer indtil 2-3 stykker, så bør i kigge på de bryllupspakker de tilbyder og se hvad i modtager efter brylluppet. Kig blandt andet efter:

 • Hvor mange billeder modtager i fra fotografen?
 • Får i billederne leveret i print eller digitalt?
 • Hvor mange billeder skyder fotografen typisk?
 • Hvor mange timer er fotografen med på dagen?
 • Laver fotografen også video?
 • Modtager i ALLE billederne fra dagen?
 • Hvor mange billeder får i billedbehandlet?
 • Er der ekstra tillæg til bryllupspakken?
 • Er der mulighed for tilkøb af en ekstra fotograf?
 • Følger der fotobog med?
 • Laver fotografen også takkekort?

Her kan i se de bryllupspakker forevigt.dk tilbyder:

blanding af opstillede bryllupsportrætter men også en række mere naturlige bryllupsbilleder

Er der oplysninger i synes den enkelte fotograf ikke oplyser omkring, så spørg ind. Det er også essentielt at i får at vide hvilke rettigheder i har til billederne. Som regel betaler man som brudepar for “brugsretten” til billederne. Det vil sige i må bruge billederne på Facebook, Instagram, Pinterest etc. Og i må printe billederne og dele dem i det private netværk. Det er god stil NÅR i benytter billederne i det offentlige rum at i kredittere den enkelte fotograf. (10 gode råd til at vælge bryllupsfotograf)

Vi kan anbefale en dygtig bryllupsfotograf i Aarhus

Bryllupslokale København | Restaurationen

Sørg for at give din bryllupsfotograf så mange deltaljer som muligt om brylluppet

Det siger sig selv at jo mere forberedt jeres bryllupsfotograf kan møde op på dagen des bedre. Derfor bør i som brudepar sikre jer at fotografen ankommer så foreberedt, som muligt. Sæt jer derfor ned og lav en liste over alle de billeder i ville elske der blev skudt på dagen (Også selvom i har hyret en professionel og erfaren fotograf). Her er nogle ideer til de ting i bør fokusere på ved en sådan liste:

 • Fortæl om lokationen for brylluppet
 • Fortæl hvorfor i har valgt bryllupsfotografen og hvad i kan lide
 • Fortæl også gerne om jer selv. Det kan gøre det nemmere for fotografen at arbejde med jer på bryllupsdagen
 • Skriv gerne hvilke forskellige gruppefotos i ønsker (familien, vennerne, bridesmaids etc)
 • Fortæl fotografen hvilken billeder fra dennes portfolio i er mest vilde med (vedhæft dem gerne i en mail). Det giver ham eller hende muligheden for at gå mere efter den stil i kan lide.
 • Sørg for fotografen får alle adresser på de steder i skal opholde jer på dagen. (nogle kirker og feststeder kan hedde det samme).
 • Sikrer jeg også at fotografen får noget at spise hvis denne er med hele dagen / aftenen
 • Er der nogle fra familien i gerne vil sikre jer ekstra billeder af og med (pga sygdom etc), så sørg for at fotografen får info herom.
 • Har i nogle personlige relationer til enten kirke eller feststed (var det her i friede etc?) så fortæl det til fotografen. Så kan i bruge det når i skal lave de officielle portrætter af jer selv
 • Jo flere oplysninger, des mere sikrer i jer selv at i får lige præcis det i gerne vil have.

Herfra er der så kun at sige: Godt bryllup til jer. Vi håber selvfølgelig vi ses på dagen 😉