Hvilket fotoudstyr bruges til bryllupsfotografering? Når jeg dagligt kigger på forskellige Facebook grupper og foto forummer, er der et spørgsmål der ofte går igen: “Hvilket udstyr skal jeg bruge til bryllupsfotografering?”

Øbjerggaard bryllup i Ebberup

kamera

For os er det vigtigste, at det udstyr jeg har med er noget jeg kender godt og som er stabilt. High end kameraer, som f.eks. Canon 1DX, Canon 5D Mark III, Nikon D4 og Nikon D800, er ofte bryllupsfotografernes foretrukne valg, men ikke en absolut nødvendighed.

Læs om bryllupsfotografering i Jylland her

Selv skyder jeg med crop kameraer, Canon 5D Mk4 og Canon 5D Mk3. Disse kameraer tager gode billeder og er begge nogen jeg kan betjene med lukkede øjne. De har aldrig svigtet og er billige i anskaffelse.

En god ISO håndtering er en fordel, dette sikre at der er mindre støj i billederne og der kan bruges hurtigere lukkertider.

Husk at have et backup kamera. Det ville være surt, at skulle fortælle parret, at de ikke får flere billeder, pga. et defekt kamera!

Hold bryllup på Fyn i de bedst mulige rammer på Hotel

Objektiverne

Objektiverne er selvfølgelig også vigtige, her er der flere kriterier der er vigtige for bryllupsfotografering: God autofokus, lysstærkt (Mindst f/2.8) og skarpt, selv ved største blænde. Stabilitet og byggekvalitet er også vigtige, objektiverne får nogen tæsk i løbet af dagen, så husk selvfølgelig også at bruge modlysblænden.

zoomobjektiver

Hvilke brændvidder der skal bruges er forskelligt alt efter stil, nogen sværger til primeobjektiver andre er til zoomobjektiver. Selv bruger jeg zoomobjektiver, de er fleksible og sparer mig for konstante objektivskifte. En typisk bryllupsfotograf vil have disse zoomobjektiver i tasken: 16-35mm, 24-70mm og 70-200mm. Med disse tre objektiver er man dækket ind fra 16-200 mm.

Vi fotograferer også bryllup på Sjælland

kirkebryllup

Flash

Flash skal der også til. Kirker og selvskabslokaler er oftest meget ringe belyst, derfor er det vigtigt at kunne supplere det eksisterende lys med en flash. Bruger man high-end kameraer som Canon 5D Mark III, Canon 1DX, Nikon D4 eller Nikon D800, kan man i mange tilfælde undvære flash, da disse kan gå meget højt op i ISO uden at forværre billedkvaliteten i særlig stor grad. Lidt ældre kameraer, specielt crop kameraer, har ikke den bedste ISO håndtering og derfor vil en flash højne kvaliteten af billedet. (Hvilket fotoudstyr bruges til bryllupsfotografering?)

Se bryllupsbilleder fra Fyn her

Hvilken flash man skal vælge afhænger selvfølgelig af ens pengepung, selv sværger jeg til Yongnuo, de er billige, god kvalitet og mange funktioner. To funktioner der er vigtige er TTL og HSS (High speed sync).

bryllup aarhus

TTL

TTL gør at flash/kamera selv sørger for at justere styrken. Det er ikke et perfekt system, men lyset skifter meget i løbet af en dag, så det er rart ikke at skulle tænke på konstant at skulle justere styrken på flashen. HSS er vigtigt i løbet af dagen, når man er udendørs og solen skinner. Det giver mulighed for at bruge lukkertider over 1/250 sek. (Hvilket fotoudstyr bruges til bryllupsfotografering?)

Læs også: Hvordan laver man unikke bryllupsfoto?