Sophiendal Gods bryllup

Sophiendal Gods bryllup – Sophiendal ligger i Søhøjlandet mellem Skanderborg, Silkeborg og Aarhus. Skov, sø og åer omgiver gården. Her høres hjortebrøl og ørne ses foroven. Klosterkirken blev bygget fra 1058 og er landets ældste bygning. Efter reformationen kom klosteret under Skanderborg Slot indtil 1767, hvor Venggård blev solgt til amtmand von Woyda. Han opkaldte gården efter sin hustru.

Herudover byder Sophiendal Gods på charme og historie med bl.a. den gamle riddersal. På områder omkring Sophiendal Gods kan man gå på jagt, fiske og ride. Nær ved Sophiendal Godset ligger også Ravnsø hvor man har mulighed for at leje en bådplads og fiske i søen. I restauranten på Sophiendal Gods kan du sætte tænderne i Angus kvæg fra Godsets egne marker.

Sophiendal Gods er, som så mange andre slotte og godser og herregårde i Danmark, en af den slags rammer, som mange gerne vil have om specielle dage. Men Sophiendal Gods er især lig med et køkken, der kan trylle den slags kulinariske højdepunkter frem, som de mange selskabsgæster gerne vil huske de specielle dage for.

Se billeder fra Skanderborg.

Sophiendal Gods bryllup

Bryllupsbilleder ved Sophiendal Gods

Bryllupsbilleder ved Sophiendal Gods er naturligvis en fantastisk oplevelse. Selve godset byder på masser af gode muligheder for flotte og kreative bryllupsbilleder. Ved Sophiendal er der masser af skøn natur. Selve godset rummer en masse smukke rum med mange sjove detaljer og historie. Det er en sand perle tæt på Skanderborg by. En romantisk lokation af de helt unikke.

Læs mere om bryllupsfotografering ved Skanderborg her.

Sophiendal Gods

Historien om Sophiendal Gods

Sophiendal er en herregård i Veng Sogn i Skanderborg Kommune. Gården ligger 12 km nord for Skanderborg ad vejen mod Låsby, i Søhøjlandet. Hovedbygningen fungerer i dag som hotel.

Sophiendal er resterne af det gamle Veng Kloster, der har ligget i tilknytning til Veng Kirke lige syd for Sophiendals have. I 1168 flytter munkene imidlertid herfra for i stedet at grundlægge Øm Kloster. I Veng opstår i stedet for det nedlagte kloster nu en hovedgård, som indtil 1768 hed “Venggaard”. Gården nævnes allerede i 1236. Gården hørte under Øm Kloster indtil reformationen, hvor den indlemmes i krongodset under Skanderborg Slot og Skanderborg Rytterdistrikt.

Sophiendal Gods | Låsbyvej 82 | 8660 Skanderborg