1. Bliv inspireret af dine omgivelser

Vælg de rigtige farvenuancer til brylluppet – Første ting først: Placering. Hav en farvepalet i tankerne, mens du starter din søgning efter lokaler for hvor bryllupsfesten skal holdes. Tænk over hvilke farver du gerne vil bruge til dit bryllup, og om du ønsker at prioritere at finde det perfekte sted eller have din perfekte farvepalet.

Vælg de rigtige farvenuancer til brylluppet

Hvis du finder et sted, som du elsker, men det virker ikke med dine farver, vil du ønske at skifte en nuance eller to, så du ikke overskrider dit budget i forsøg på at distrahere fra det faktum, at det passer ikke. Selskabslokaler som ombyggede pakhuse, lofter og telte er alle blanke tavler, hvilket betyder at du virkelig kan tilføje så meget eller så lidt som du ønsker at udføre din vision for farve og stil. Hvis du allerede har fundet det perfekte sted til dit bryllup, så brug rummet til at hjælpe dig på vej med din farvesammensætning.

Bryllupsfotograf fra Aarhus

Fotograf bryllup - Find dygtige bryllupsfotografer her

Om det er et vintage persisk tæppe i spisestuen eller udsigt over havet, kan det udløse en idé. Og på den måde, vil du ikke arbejde med en modstridende farvepalet og dine farver vil øge hvad du elsker ved dit sted for brylluppet.

2. Hold dine prioriteter for øje

Mens lokaler normalt er det største valg i bryllupsplanlægningen, kan der dertil være andre detaljer, som også kan komme, før du vælger dine farver. Hvis du altid har drømt om at have dit bryllup fyldt med lilla orkideer, så skal du bruge det som et udgangspunkt for din palet, i stedet for at forsøge at tilpasse det senere. Du ønsker ikke at vælge et farveskema og blot konstatere, at et must-have, ligesom din bedstemors elfenben bordløber, ser malplaceret ud eller drukner i dekorationerne snarer end at stå ud som du ønsker det.

En liste med professionelle fotografer til bryllupper

Her finder I Danmarks førende bryllupsfotografer til fantastiske bryllupsbilleder

3. Tænk Sæson

Ligesom din garderobe, kan dit bryllup farveskema blive inspireret af årstid vielsen finder sted. Tænk på hvilken nuance, du ønsker at bruge for at bringe den aktuelle sæson ind i din farvepalet. Lyserød er perfekt til forår, mens en lysere koral er en sommernuance. Til efteråret, en rig fuchsia går godt med andre lilla nuancer, samt rødme og sølv er en smuk vinterlig kombination. Dog skal du ikke vige tilbage fra farver, du elsker, grundet sæsonmæssige farve “regler”. Lette pasteller eller matte nuancer passer næsten altid til efterårs eller vinterbryllup. Tricket er at fokusere på tekstur, og måske endda bringe i en stærkere kontrast farve i spil.

Den bedste bryllupsfotograf til de flotteste bryllupsbilleder på Sjælland

4. Påvirk humøret

Jeres bryllupsfarver kan også bidrage til at skabe en stemning til din bryllupsdag. Hvis du går efter eb dramatisk stemning, så er en mørk juvel palet såsom rubin rød og sort eller smaragd og guld, et bedre valg end de lyse pasteller. Tænk på den stil og stemning, du ønsker at have, uanset om det er afslappet eller nostalgisk, og hvilke farver understøtter denne stemning.

Bryllupsfotograf København, Odense, Valby Århus og omegn.

5. Se på hvad du elsker

De farver, der inspirerer dit hjems indretning er dem, du ved, du kan leve med i lang tid (og det er en ekstra frynsegode, at emner som marokkanske lanterner vil ende i dit hjem efter bryllupsdagen). Åbn dit skab: Hvilken farve tøj og tilbehør er du tiltrukket af? Bruge det som et udgangspunkt til at vælge dit bryllups nuancer.

Photography | Bryllups- og reportagefotograf‎

 6. Lav en grunding søgning

Magasiner, kunstgallerier og venners bryllupper er alle store kilder til inspiration. Du ikke ønsker at vælge en farvepalet, bare fordi det er på mode, men hvis du søger inspiration i kunst og design kan det hjælpe dig til at se farver, du allerede elsker på en ny måde.

Lad en af vores professionelle og erfarne fotografer genfortælle den store dag i billeder.

7. Brug farvehjulet

Du behøver ikke en grad fra kunstskole for at sammensætte din farvepalet, men der er nogle grundlæggende principper at følge. Typiske farver, der går godt sammen er modsætninger, fordi de kombinere en kold og varm farve (eksempler omfatter orange og himmelblå eller turkis og koral). Andre farver sammensætninger der virker er “naboer”. De ligner hinanden og deler en primær farve (tænk: solskinsgul og melonorange eller fuchsia og rødme). En klassisk måde at opbygge din farvepalet er ved at parre en lys, mættet farve med en neutral, ligesom violet og grå eller rødme og guld.

Hvem skal forevige jeres store dag? Book en bryllupsfotograf.

8. Lad være med at overtænke det

Det er nemt at blive fanget i tanken om, at man skal have en stringent bryllupsfarvepalet. Hvis du er tidligt i planlægningsprocessen, vil du sandsynligvis få spurgt: “Hvad er dine farver?” Men farver behøver ikke at spille den store rolle, som der nogle gange kan ligges op til. Mens din palet vil informere en masse af dit bryllup beslutninger, ligesom dine blomster, skal du bruge det som en rettesnor i stedet for en regel. Ikke alle dele af dit bryllup skal matche perfekt, så ikke stress af at have alle detaljer farvekodet. I stedet tænke det ind i din bryllupsplanlægning i en tidligfase når det overordene koncept fastlægges såsom  stil, formalitet, konsistens og humør, foruden farve.