Brudekjoler og bryllup

Brudekjoler er en af de ting, der er størst fokus på ved et bryllup, og unægteligt årsag til mange hovedpiner og spekulationer hos mange brude.

Brudekjoler er med til at gøre brylluppet til et smukt eventyr.

Dine veninder vil misunde dig dit prinesse-look, og når du går op af kirkegulvet, vil alle lægge mærke til dig og din smukke brudekjole.

Mange kommende brude bruger mange mange timer på udvælgelsen af netop deres brudekjoler

Mange kommende brude bruger mange mange timer på udvælgelsen af netop deres brudekjoler, og mange prøver ofte rigtigt mange, før de finder den helt rigtige brudekjole, som passer til brudens bryllup.

Når du prøver din brudekjole, skal følelsen være helt rigtig. Når du rammer den rigtige følelse, så ved du, at du har ramt den rigtige brudekjole. Den skal være noget særligt, være smuk og unik, men samtidig skal den være behagelig at have på, og ikke være et irritationsmoment på bryllupsdagen og under bryllupsfesten.

Set med en professionel bryllupsfotografs øjne er brudekjolen omdrejningspunktet

Set med en professionel bryllupsfotografs øjne er brudekjolen omdrejningspunktet for en smuk og romantisk bryllupsbilled-serie. Den bidrager til det eventyrlige univers, og bryder med hverdagens cowboybukser og klassiske look.

Derfor er en af bryllupsfotografens fornemmeste opgave at forevige brudekjoler og alle dens smukke detaljer. Vejret i Danmark kan som bekendt variere en del, og når man arbejder som on-location bryllupsfotograf, skal man derfor vide meget om eksponering af brudekjoler under alle tænkelige vejr- og lysforhold. Bryllupsfotografen skal også have sans for brudekjolens stil, og hvordan den bedst placeres i billedet, så man ser den fra alle tænkelige optimale vinkler.

Se vores bryllupsbilleder galleri

Brudekjolen

Brudekjolen er for alle bryllupsdagens helt store oplevelse. Sørg derfor for at vælge en bryllupsfotograf, der har den nødvendige erfaring til at “fange” dig og din brudekjole, som du gerne vil ses og huskes.

Ud med prinsesseskrud

Fælles for alle brudekjoler er, at det er de feminine kropsnære og elegante kjoler, der vinder over de store prinsesseskrud. Hvis du har valgt en prinsesse brudekjole skal du selvfølgelig ikke være ked af det, for det allervigtigste ved brudekjoler er stadigvæk, at brudekjolen skal passe til pigen indeni den! Så det betyder bestemt ikke at alle brude nu skal til at tænke kjolen om eller vælge denne stil. Men der er altså en trend, der tegner sig.

sølv brudekjole

En ting er, at brudekjoledesignerne har mod til at skabe en sølv brudekjole. Men har du mod på at vælge den? For mig ville det helt sikkert være en overvejelse, hvis jeg skulle giftes i januar eller februar. Vinteren er jo en lidt mørk og kold tid, men det betyder ikke, at et vinterbryllup ikke kan være blændende smukt.

Og når vi taler om at blænde så prøv lige at se for dig at du og din elskede har skabt et fuldkommen fantastisk vinterbryllupstema i sølv og hvid med snekrystaller og istapper og smukke nøgne vintergrene beklædt i sølvglimmer. Kirken er pyntet med buketter af grankogler og smukke glaskugler i mat blankt og glimmer sølv. Og ind træder du i en fuldkommen bedårende sølv brudekjole … Farvel vintermørke! Sølv skaber ekstra lys og magi i en mørk vintermåned.

Sådan traf jeg mit brudekjole valg:

Brudekjole nr 1 fra Bridal og brudekjole nr 2 fra Pronovias var virkelig smukke og rigtigt “brudede”, som min søster kaldte det. Kjole nr. 2 var langt mere enkel og kunne i en anden farve sagtens “bare” have været en almindelig luksuriøs aftenkjole. Vi syntes alle tre, at brudekjole nr. 2 sad helt fantastisk og den føltes vidunderligt på, men vi blev ved med at diskvalificere den på, at den ikke var så “brudet” – og på min denne ene store dag, skulle jeg da være rigtig brudet, eller hvad?

Jeg valgte først brudekjolen fra drømmedesigneren Pronovias fra. Alene, fordi pasformen ikke var ligeså god til min kropstype som de to andre. Så var brudekjole nr 1 og brudekjole nr 2 tilbage. Jeg følte mig SÅ godt tilpas i helsilke-kjolen fra GEMY Bridal Couture, der havde et mindre slæb ift. Sincerity Bridal kjolen – og til syvende og sidst valgte jeg GEMY brudekjolen på trods af “at den ikke var så brudet”, fordi:

  • Den føltes vidunderligt på
  • I mine øjne, var det faktisk denne super-enkle kjole, der var den unikke. De andre lignede mere alle sammen hinanden og flød sammen for mig, når jeg prøvede at huske detaljerne
  • Den passede til vores bryllupsstil: Et udendørs sommerbryllup, hvor en større (tykkere og mere varm) brudekjole med et længere slæb, ville have været tung at slæbe rundt med
  • Den klædte min kropstype
  • Den var bare så “mig”

2 Brudekjoler – kan man det?

Jeg GJORDE det faktisk – jeg havde 2 brudekjoler på min bryllupsdag!!! Altså det er jo SÅ svært at vælge! Nu vil jeg så også sige, at min kjole nr. 2 blev endnu mere retfærdiggjort af det lag mudder, der pga. ag skybrud på dagen, dækkede slæbet af min skønne helsilke brudekjole fra GEMY Bridal Couture allerede inden bryllupsfotografen var færdig.

Den anden brudekjole – dansekjolen

Altså jeg købte jo ikke 2 RIGTIGE brudekjoler, men jeg fandt op til brylluppet denne smukke hvide blondekjole fra Malene Birger, som blev min danse-brudekjole. Den hoppede jeg over i ved 1.30 tiden, og da var det noget af en lettelse ikke at skulle passe på slæbet fra den lange kjole længere, særligt fordi vi jo holdt udendørsbryllup… i et telt… på en naturgrund… under sommerens største skybrud… (jeg sværger, at jeg må have været Djengis Kahn i mit tidligere liv for at få så dårlig bryllupsvejrskarma…). Den korte kjole var skøn at danse i, og det gav lige et energi boost at skifte kjole på den tid af aftenen. (Ja okay… som billedet viser, er energyboostet også lettere understøttet af cosmopolitans på den tid af aftenen.

Hvor mange brudekjoler må man drømme om?

Udover at jeg havde 2 brudekjoler på dagen, så havde jeg også meget svært ved at vælge min rigtige brudekjole. Faktisk så var både jeg selv og min mor og min søster (mine 2 betroede brudekjole advisors) overbevist om, at det skulle være en anden brudekjole, end den jeg endte med. Jeg fandt forholdsvis hurtigt 3 brudekjoler, som sad rigtig flot og som jeg syntes, alle var meget smukke.

Hjem » blog » Brudekjoler