Udfordringer der opstår på de fire forskellige årstider

Bryllupsbilleder – De fire årstider – Hvis I er ved at planlægge, hvornår jeres bryllup skal være, har jeg lavet et lille indlæg om, hvilke fordele og udfordringer der kan være på de fire forskellige årstider.

Når der skal tages bryllupsbilleder til jeres bryllup, har vejret og omgivelserne meget at kunne sige ift. udtrykkene og fortællingerne i hvert billede. Det er kun jer selv, som sætter grænser for, hvordan jeres bryllup i sidste ende skal blive. De 4 årstider:

 • Forår
 • Sommer
 • Efterår
 • Vinter

Forårsbryllup

Hvis I overvejer at blive gift ved forårstid, rammer I oftest det tidspunkt, hvor tingene er ved at spire og blomstre. Der er derfor stor chance for, at I kan få nogle milde flotte farver på jeres billeder i baggrunden. Fordelen ved et forårsbryllup er, at der er mere dagslys efter en kold og mørk vinter. Således er der grundlag for at kunne få naturligt lys på billederne det meste af dagen. En udfordring er nok, at der stadig vil være lidt koldt udenfor, så en teltfest eller strandfest kan blive en kold fornøjelse.

Forårsbryllup

Mangler du inspiration til jeres forårsbryllup?

Solen tittede frem den anden dag og straks kom jeg i humør til at samle lidt inspiration til et forårsbryllup. Et forårsbryllup kan jo være alt muligt men det første jeg tænkte på da jeg susede rundt på bryllupsblogs bryllupshjemmesider Etsy Pinterst og Instagram for at samle inspiration til et forårsbryllup var pastelfarver. Pastelfarverne symboliserer for mig alle de sarte nuancer som det spæde forår byder på når naturen vågner.

Skab et let og romantisk forårsstemning med smukke runde balloner svøbt i tyl fine rispapirslamper i pasteller og “tilfældigt” arrangere blomsterbuketter på bordene. Leg med brudepigernes kjoler og vælg forskellige pasteller fra dit farvetema til hvert enkel brudepige.

Farvepalet til et forårsbryllup

Her er en farvepalet med plads til mange farver, pastelfarver glider nemlig ind i hinanden, og for at skabe et rigtigt forårstema ville jeg netop vælge mindst 5 farver at arbejde med. 4 pasteller og en enkelt mere kraftig farve, så der bliver lidt modspil.

Jeg ville vælge:

 • sart lyserød eller sart laksefarvet
 • sart lysegrøn eller støvet mintgrøn
 • sart lysegul
 • en støvet sart blå (teal hedder den vist på engelsk, blågrøn på dansk)
 • som den kraftige farve ville jeg vælge en støvet koralrød

Overvej at dekorere med lette papirselementer, som flagguirlander, søde vifter og pastelkonfetti i stedet for ris. Pynt kagen med fine blomster i pasteltemaet også.

Brudekjolen til et forårsbryllup

Jeg ville helt sikkert også vælge at integrere de fine sarte forårsfarver i både bruden og brudgommens påklædning. Vælg en meget let brudekjole i fine blonder eller med et florlet skørt hvis du er til vidde.

Til bruden ville jeg skifte de hvide sko ud med et par vovede peeptoes i koral eller den støvede blå/teal og så ville jeg vælge en yndig brudebuket i hele farvepalettens farveregister og evt. et silkebælte eller hårpynt i en af pastellerne også.

Til brudgommen ville jeg gå bort fra de mørke farver og vælge et jakkesæt i lys grå eller i hvert fald mørkere støvet nuance af den blå fremfor sort hvis din tilkommende ikke er til et lyst jakkesæt. Supplér jakkesættet med en anden af pastellerne til slips sokker lommetørklæde eller brystbuket. Og se hvordan det hele smelter smukt sammen til en boblende skønt lyst og mildt forårsbryllup.

Sommerbryllup 

Sommerbryllup 

Hvis I overvejer at blive gift ved sommertid, som er et af de mest populære og eftertragtede tidspunkter at holde sit bryllup, er der størst garanti for lyse og varme nætter. Her er det ideelt at holde sit bryllup udendørs, da det kan være for varmt at holde indendørs. Det kunne være en teltfest, strandfest, havefest eller hvad jeres fantasi sætter af grænser. Sommeren er smuk i Danmark, hvorfor der er nogle helt fantastiske kulisser at få taget sine bryllupsbilleder ved.

Efterårsbryllup

Det er blevet mere og mere populært at blive gift i efteråret, da det er et af de mest idylliske og hyggelige tidspunkter at blive gift på. De farvede solnedgange og rødbrune nuancer i naturen skaber nogle varme og dybe stemningsbilleder. Sensommeren gør det muligt, at kunne skabe nogle helt fantastiske rammer omkring den danske natur eller i det store bybillede. Oftest er det også muligt at kunne holde bryllupsfesten udendørs, da sommeren i nogle tilfælde kommer senere på året.

Skal I holde efterårsbryllup?

Selvom efteråret kan være regnfuldt og blæsende så er det også drøn charmerende med de fantastiske farver når løvtræerne skifter farve. Og hvad er mere romantisk end at tænde masser af stearinlys i aftenmørket og trække et tæppe om skuldrene foran et bålsted en efterårsaften?

Mangler du et par sidste ideer til jeres efterårsbryllup?

Så har jeg været forbi Pinterest og finde mine favoritideer til et romantisk hyggeligt og charmerende efterårsbryllup.

DIY ideer til efterårsbryllup

Jeg faldt også over nogle fine gør-det-selv ideer til jeres efterårsbryllup hvis I bryllupsbudgettet allerede har fået ben at gå på…Først en sød og billig idé til fadlysholdere med påklæbede efterårsblade og bastsnor. Bladene giver et smukt varmt lys når stearinlysene skinner igennem og så kan de også pynte udendørs fordi de ikke blæser ud.

En anden sød idé jeg stødte på er disse nemme gør-det-selv knaphulsblomster til brudgom forlover og evt. brudens far. Helt enkle og et fint sted at spare penge da alt blomsterbinderi til et bryllup hurtigt løber op.

Se nogle bryllupsfotos fra et efterårsbryllup her

Efterårsbryllup

Vinterbryllup

Et vinterbryllup egner sig nok ikke bedst til det helt store udendørs show, da der er koldt, mørkt og ret kedeligt med slud og regn. Hvis det til gengæld er indendørs, kan det være rigtig hyggeligt, at sidde inde i varmen med de vigtigste mennesker omkring sig. Juletiden er jo også en tid, hvor der er god stemning, og hvis I er heldige, ligger der måske et flot lag sne på gaderne og træerne, hvilket kan give nogle helt fantastiske billeder med kant.

Magisk vinterbryllup

Endnu et fantastisk farvetema her i de kolde måneder hvor vi stadig har istapper og snekrystaller i vente er vinterbryllup i sølv. For lige at dele en lidt hyggelig julehistorie så var det altid min mor og vi børn der pyntede juletræ sammen i vores familie og vi børn elskede alle de smukke engle trommer og glaskugler i alle mulige farver. Et år hvor min mor op til jul havde interesseret sig særligt for indretning og dekoration blev vi dog kaldt sammen og fik til vores store skuffelse at vide at i år ville min mor pynte træet på en særlig måde og overraske os med det.

Hvis jeg skulle holde Vinter bryllup

Så ville et vinterbryllup i sølv absolut være på listen over muligheder. Sølv er på en måde også et nemt farvetema fordi der ikke er en helt præcis nuance man behøver at ramme som f.eks. med mintgrøn (er det en frisk mintgrøn, blålig mingrøn eller måske kraftig mintgrøn?!? Jeg måtte i hvert fald igennem en del fejlkøb, fordi der er mange forskellige definitioner på mintgrøn). Sølv kan også variere fra mørk til lys men alle toner matcher og supplerer hinanden! I dette tilfælde har jeg valgt at sammensætte sølv med hvid for at spille på sne/is temaet.

Farvepaletten til et vinterbryllup

Til dette tema ville min farvepalet indeholde farverne:

 • Hvid
 • Mat sølv
 • Blank sølv
 • Glimmer sølv
 • Lys grå

Jeg ville bruge følgende elementer til at skabe vintertemaet:

 • Sølvfarvede kogler og grene
 • Snefnug, iskrystaller og istapper
 • Hvide blonder
 • Stjerne i hvid og sølv
 • Cirkler til at illustrere snebolde/snefnug
vinterbryllup

Det er også den tid på året, hvor der er mindst at lave for bryllupsarrangørerne, hvorfor I kan forhandle jer til nogle attraktive priser med nogle favorable lokationer. (Bryllupsbilleder – De fire årstider)

Hjem » blog » Bryllupsbilleder – De fire årstider