Hvad med billeder af alt det andet? Mange bryllupsfotografer mener at bryllupsfotografering ofte kun handler om at have bruden og gommen med i alle billederne. Men arbejder du sådan, som fotograf til bryllup, kan du risikere at mange brudepar går glip af en masse skønne øjeblikke fra dagen. På hjemmesiden WPJA (en hjemmeside for nogle af verdens bedste fotojournalister), mener de fleste fotografer at et bryllup kun er fuldt ud dækket så snart du har været helt ude i periferien af dagen. Det giver fotografen en chance for ikke blot at fortælle en historie om brudeparrets store dag, men også om de mange forskellige bryllupsgæster der er med til at gøre dagen til noget helt specielt.

Som fotograf er det jo også klart bedre markedsføring at få så mange ansigter med i billederne, så man sikre at så mange som muligt har interesse i bagefter at kigge med når billederne fremsendes til parret efter brylluppet.

Spar 10% på bryllupsfotografering i KBH

Bryllup på Fyn – Lidt af hvert

Ikke på bekostning af de essentielle traditionelle billeder

Det siger sig selv at når man er afsted, som bryllupsfotograf og man mingelerer rundt blandt selskabet, så skal man ikke bevæge sig længere væk end man er klar når der opstår noget vigtigt. De “andre fortællinger” må aldrig blive på bekostning af de essentielle traditionelle billeder, som vi ved alle brudepar med 100% garanti VIL have fra dagen. Det kan være håndspålæggelsen i kirken og det store ja. Det er skæring af bryllupskagen, de mange taler og indslag og selvfølgelig selve brudevalsen.

Billeder af bryllup aarhus

Visuel storytelling – et billede siger mere end 1000 ord

Det siger sig selv at brud og gom vil være center for en del opmærksomhed i løbet af sådan en bryllupsdag. Men dagen handler også om venner og familie. Det er ikke uden grund brudeparret har inviteret disse mennesker fra nær og fjern og nogle gange sågar helt fra udlandet for at fejre netop denne dag med dem. Så kan det ikke nytte noget fotografen ligger og laver billeder af vielsesringene det blomsterbed eller billeder af brudebuketten på en rusten havelåge mens gæsterne skaber en fest for parret på den anden side af væggen.

Før du booker din bryllupsfotograf, så stil ham disse spørgsmål

Det smukkeste festlokale i København

I de fleste tilfælde hører vi tit fra brudeparret igen efter de har modtaget deres billeder og meget af det der går igen i deres tilbagemeldinger er ofte at de værdsatte vores evne til at blende fint ind i selskabet og som “fluerne på væggen” fangede mange af de øjeblikke parret var gået glip af. Men som de nu kunne opleve igennem fotografens øjne og evne til at stå det rette sted når der skete noget på dagen. Det er essensen i den måde vi bruger visuel storytelling.

Eksklusive bryllupsomgivelser | Bryllup i Aarhus C

Dem vi ikke ser så tit

Man skal på ingen måde glemme at et bryllup er en begivenhed af sådan en betydning at de fleste mennesker vil måde op trods, alder, helbred, afstand osv. Det betyder også, der er mange mennesker, familier og venner, der atter får mulighed for at hilse på hinanden og snakke sammen og mangt og meget fra fortiden og fortælle lidt om fremtiden. En chance for den gamle generation i familien at hilse på de nye medlemmer og høre mere om hvordan det går med uddannelser, arbejde og bolig.

brud og gom bryllupsfest fest og bryllup på Ryå Efterskole

Fotografen er kun et menneske

Det er selvfølgelig også vigtigt at brudeparret husker på: Fotografen er kun et menneske. Der kan på en stor dag, som et bryllup ofte foregå mange ting på samme tid og det kan derfor være næsten umuligt for en enkelt fotograf at fange hele dagen. Og det viser sig ofte også således at jo mere erfaren og rutineret bryllupsfotografen er, des mere ved denne jo hvor de forskellige essentielle elementer af dagen KAN opstå. Det gør så fotografen i stand til hurtigt at vurdere, hvornår man skal slippe en del af selskabet og bevæge sig videre mod en anden del af det.

Dronninglund Slotskirke bryllup

Brug dagen, brug kameraet og fortæl så mange historier som muligt

En bryllupsdag er fyldt med spændende mennesker, søde, romantiske og sjove historier. Derfor skal en fotograf ikke sove længe i timen før, der misses nogle vigtige billeder. Derfor: brug dagen, brug kameraet og fortæl så mange historier fra dagen som muligt. Det er bestemt ikke nogen dum idé at bede venner og bekendte skyde løs med deres smartphones. På den måde får i ikke blot de professionelle billeder taget ved fotografen, men også en masse stemningsbilleder og situationsbilleder fra de andre borde, der ikke, som ved bordet omkring brudeparret dækkes helt så massivt.

Bryllup i indre KBH - Bryllupsfotograf
Det er altid god stil at …….

Da vi startede ud i jobbet, som bryllupsfotografer for mere end 10 år siden nu. Vidste vi på ingen måde alt det vi ved i dag. Vi er med tiden blevet hardcore gode til at fokusere på de ting vi ved betyder meget fra både brudeparret, men også de ting, der gør vores job meget lettere når den store dag starter. Nogle af de ting vi ved er godt er blandt andet at få en god nats søvn dagen før brylluppet. Det er en lang dag, du er meget på og står og går rigtig meget på selve dagen. Undgå at have for meget i hovedet når du ankommer til brylluppet og undgå for enhver pris at stresse, da det påvirker både dig selv, parret og ikke mindst de bryllupsbilleder du får i kameraet.

Jørlunde Kirke bryllup
Inden man tager afsted på på jobbet, som bryllupsfotograf
  1. Sende brudeparret en sms at man er klar og man glæder sig til at møde dem og fotografere deres store dag. Eventuel oplys hvad tid du forventer at ankomme og skriv også gerne den adresse du har tænkt dig at køre efter. Det sikrer at skulle der være fejl i planen, er noget glemt eller har man skrevet informationer forkert ned, så er der her en “last minute” chance for at rette op på problemet.
  2. Tjek alt udstyr såsom kamera, flash, batterier, kort, objektiver etc at alt er klappet og klart en ekstra gang. Sørg for at medbringe en ekstern harddisk til backup af billederne, så de ligger mere end et sted når dagen er slut. Det ville være tæt på utilgiveligt hvis billederne forsvandt.
  3. Gennemløb tidsplanen for dagen igen. Sikrer dig at planen holder vand og tjek en ekstra gang om du har styr på alle data, såsom adresserne på kirken, receptionen og feststedet. Sørg også for du har en kontakt person på dagen, der ikke er brudeparret (de har sjældent deres tlf med), så du kan komme i kontakt med en fra selskabet skulle, der opstå problemer. Og husk at tanke bilen fuldt op med benzin, så du ikke løber tør på vej mod kirken.
  4. Tjek din GPS en ekstra gang. Hvad siger kørselstiden? Tjek eventuelt også trafikken om det kunne være problemer på din rute fra din hjemmeadresse til kirke eller feststed, så der ikke opstår tidsmæssige issues på selve dagen, der kunne være undgået.
  5. Kom i godt humør, stort smil og medbring en masse gode ideer og inspiration, så du kan holde selve fotoshootet kørende uden at “brænde ud”.

Som fotograf kan man ikke tillade sig andet end også at tænke: Hvad med billeder af alt det andet?

Vil du læse flere artikler fra os?